Kedves Vásárlóink! Sajnos technikai problémák miatt telefonos ügyfélszolgálatunk nem elérhető ill. akadozik. Emailben megtalálhatóak vagyunk. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért, igyekszünk a lehető leghamarabb megoldani a problémát.

A kullancs elleni védekezés lehetőségei

A kullancsok szinte egész évben veszélyt jelentenek, de gyakoriságuk, és aktivitásuk, a tavaszi és őszi hónapokban a legnagyobb. Több súlyos, akár végzetes kimenetelű betegséget terjesztenek, ezért nagyon fontos a megelőző védekezés.

Hogyan válasszunk az élősködők elleni szerek közül?

Nyakörvek: több hónapig hatásosak. A hatóanyagok egyenletesen szabadulnak fel, kedvenceinknek folyamatosan viselni kell őket.

Spotok: általában 1 hónapig hatásosak. Kedvencünk bőrére cseppentve kell alkalmazni, felszívódás után folyamatosan fejtik ki hatásukat.

Ultrahangos készülékek: akár az egész tavaszi vagy őszi kullancsszezont kibírja. Vegyszer- és illatanyagmentes, változó frekvenciájú ultrahang kibocsátásával működik, amely nem káros és nem kellemetlen sem az emberek, sem az állatok számára, de zavarja a kullancsokat és a bolhákat, távoltartva illetve kényszerítve azokat a kisállattól való eltávolodásra.

Spray: általában 1 hónapig hatásosak. Kedvencünktől a flakont kb. 10-20 cm távolságra tartva a természetes szőrnövekedés ellenében permetezzünk, ügyelve arra, hogy a teljes testfelület fedve legyen, vagyis a szőrzetet a készítmény teljesen átjárja.

Az egyes termékek között vannak repellens hatásúak is, amelyek már egy rövid ideig tartó kontaktust követően megakadályozzák a paraziták megtapadását, szúrását vagy vérszívását a kezelt állatokon. A repellens hatás tehát nem "riasztást" jelent, hanem a táplálkozást gátló hatást! A kedvencünkre került élősködő érintkezik a hatóanyaggal és még a vérszívás előtt elpusztul. Mivel a kullancs a betegségeket csak vérszívás közben tudja továbbadni, ha nincs csípés, nincs fertőzés sem!

 

Fontos tudni, hogy:

1. Nincs olyan szer, amely garantáltan 100%-os védelmet ad! Az élőhelytől függően (város, falusi környezet, erdőszél, ártér stb) különböző lehet az egyes termékek hatékonysága. Ezért a biztos védelem érdekében sok esetben célszerű kombinálni a védekezést.

2. Ne csak kedvencünket védjük, az élősködőket távol kell tartani kedvencünk fekhelyétől is! Ennek a célnak megfelelő a Biospotix Indor Spray, vagy a Galaktiv Bio.

3. A cicák külön figyelmet igényelnek! Szervezetük nem képes bizonyos hatóanyagok lebontására, így a kutyák esetében hatásos szerek már kis mennyiségben súlyos mérgezést okozhatnak akkor is, ha csak a kutyákon használjuk őket. Az alkalmazható szerekkel kapcsolatban kérje állatorvosa segítségét!