Kedves Vásárlóink! Május 29-én (hétfőn) átvételi pontunk és ügyfélszolgálatunk zárva tart! Megértéseteket köszönjük!

Jutalomfalatok

A kutyaeledelekhez hasonlóan a jutalomfalatok összetételére is érdemes figyelmet fordítani. Ebben az esetben is igaz, hogy az összetevőket megtalálhatjuk a csomagoláson és a feltüntetés sorrendje egyben a mennyiségi sorrendet is jelenti. A jutalomfalatok között is találhatunk egészséges, prémium minőségű termékeket, amik minőségi alapanyagokból, ízfokozók, aromák, szinezékek, hozzáadott só és cukor nélkül készülnek. Léteznek már funkcionális jutalomfalatok is, amelyek egy-egy betegség kiegészítő kezelésére is alkalmazhatóak. A táplálékallergiában szenvedő kedvenceinknek sem kell már lemondani a finom falatokról.

Az adagolási útmutatót szintén tartsuk be és azt se felejtsük el, hogy a jutalomfalat is beleszámít a napi etetési mennyiségbe!

 

A csoki nem a kutyának való!

A csokoládémérgezés a kutyák 20 leggyakoribb mérgezése között van. Különösen az ünnepek környékén fordul elő, leggyakoribb a városi, lakásban tartott, kistestű kölyök és fiatal kutyák körében. A kedvencünkre veszélyes anyag a csokoládéban található teobromin illetve koffein, mert a kutyák szervezete csak nagyon lassan képes lebontani ezeket a vegyületeket. Minél magasabb egy csokoládé kakótartalma és minél kisebb a kutya testsúlya, annál kevesebb elég a mérgezéshez: *egy 7 kg-os kutya mindössze 110 gramm sütésnél használt (keserű) csokoládé* elfogyasztása után elpusztul.

A mérgezés első tünetei általában hányás és hasmenés, röviddel a csokoládé elfogyasztása után. Ezt nyugtalanság, izgatottság, sokat vizelés, majd remegés és görcsrohamok, túlérzékenység követik, később nagyfokú elesettség, ájulás, kóma. Csokoládémérgezés esetén haladéktalanul vidd állatorvoshoz kedvencedet!