Kedves Vásárlóink! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Foxpost csomagok kézbesítésében csúszás várható a szolgáltató technikai problémája miatt. Megértésüket köszönjük.

Miért fáj a kutya füle?

A fülgyulladás egy vagy mindkét fület érintő betegség. Kutyában gyakran társul allergiához, fürdéshez, idegen testhez. Macskákban a fülgyulladást rendszerint parazitás megbetegedés okozza, például a nagyon fertőző fülrühösség. A kutyák füle sokkal hajlamosabb a megbetegedésre, mint az emberi fül.

Képzeld el, hogy a kutya hallójárata olyan, mint egy elgörbült ujj, melyet finom bőr borít és dobhártyában végződik. A bőrrel fedett fülcimpának csak a külső nyílása látható. Az elkeskenyedő belső hallójáratban a környezet meleg és párás. A felhalmozódott fülzsír ideális táptalajt teremt a baktériumok és gombák elszaporodásához, amely aztán fertőzést okozhat.

38 Celsius fok és 80 %-os páratartalom már diszkomfort érzést okozhat.

A fájdalom intenzitását nehéz megbecsülni a kutyákban, hasonlóan a gyermekekhez. Egy egyszerű fülgyulladás is krónikussá válhat, amely aztán hosszú, komplikált kezelést igényel, esetleg sebészeti beavatkozással is járhat.

Hogyan védheted meg kutyád fülét?

-  Kerüld a túlzott fürdetést, úsztatást

-  Sétálás után mindig nézd meg, hogy nincs-e a kutyában toklász

-  Nézd át kedvenced fülét, ha fejét vakarja vagy fejét rázza, esetleg nem egyformán tartja füleit. Ezek fülfájásra utalhatnak.

-  Nézd meg, nem koszos- vagy büdös-e a fül

-  Megfelelő készítménnyel hetente egyszer vagy kétszer tisztítsd meg kutyát fülét. Különösen száraz, poros időben.

-  Ne használj semmilyen eszközt a tisztításhoz.

-  Minden állatorvosi látogatás során mutasd meg kutyusod fülét is az állatorvosnak

(forrás: Schering-Plough)