Oxyfresh szájhigiéniás oldatOxyfresh szájhigiéniás oldat

Oxyfresh szájhigiéniás oldat

Szájhigiéniás oldat kutyáknak és macskáknak, amelyet ivóvízbe keverve csökkenthetjük a kellemetlen szájszagot, lassíthatjuk a fogkő képződést és hozzájárulhatunk az egészséges fogíny fenntartásához. Az íztelen oldatot az állatok szívesen fogyasztják, használata veszélytelen, és számos egészségügyi előnnyel jár.

részletes termékleírás
Bruttó ár: 10 999 Ft
Értékelés: 4.6 / 31 Összes értékelés olvasása (5)
Oxyfresh szájhigiéniás oldat 473 ml

Oxyfresh szájhigiéniás oldat 473 ml

473 ml
Ár: 10 999 Ft (23 254 Ft / liter)
115 hűségpont
Szállítás: 1 munkanap?
Szállítás díja: ingyenes
db: Kosárba
Raktáron
Termékleírás

Szájhigiéniás oldat kutyáknak és macskáknak, amelyet ivóvízbe keverve csökkenthetjük a kellemetlen szájszagot, lassíthatjuk a fogkő képződést és hozzájárulhatunk az egészséges fogíny fenntartásához. Az íztelen oldatot az állatok szívesen fogyasztják, használata veszélytelen, és számos egészségügyi előnnyel jár.

Szájhigiéniás oldat kutyáknak és macskáknak, amelyet ivóvízbe keverve csökkenthetjük a kellemetlen szájszagot, lassíthatjuk a fogkő képződést és hozzájárulhatunk az egészséges fogíny fenntartásához. Az íztelen oldatot az állatok szívesen fogyasztják, használata veszélytelen, és számos egészségügyi előnnyel jár. Az USÁ-ban már 25 éve forgalmazott készítmény nem elfedi a szájszagot, hanem a okát szűnteti meg: a fertőtlenítő hatás mellett az elpusztuló baktériumokból felszabaduló, és a szagokért felelős ún. illékony kénvegyületeket oxidálja, emellett a klorofill és cink tartalomnak köszönhetően szintén küzd a szájszag ellen, miközben lassítja a fogkő kialakulását. Nem tartalmaz mesterséges illatanyagokat, klórhexidint, és xylitet, amik állatainkban veszélyesek lehetnek.

A friss leheletért:

A rossz szájszag háziállataink esetén sok esetben kellemetlen lehet, nehezíti az együttélést kedvenceinkkel. A probléma azonban megelőzhető, orvosolható!

Rendszeres fogápolással, az Oxyfresh szájhigiéniás oldat használatával, a fogkövesség kezelésével a rossz lehelet teljesen megszűntethető. Mit tegyen tehát?

1, Ellenőriztesse kedvence szájüregét állatorvosával. A rossz lehelet megszűntetésének első lépése, hogy a fogkövességet kezeljük. A teendőkről érdeklődjön állatorvosánál!

2, A tiszta fogak folyamatos ápolása különféle fogtisztító jutalomfalatokkal, tápokkal és természetesen fogkefével és fogkrémmel történhet.

3, A tisztítás azonban nem képes a szájüreg minden pontjára eljutni, így a (szájvizes) öblögetés is fontos feladat. Háziállataink erre nem képesek, így olyan megoldást kell találjunk, ami hasonló hatékonyságot biztosít, de náluk is kivitelezhető. Erre a célra fejlesztették ki az Amerikai Egyesül Államok beli Coeur d’Alene-ben az Oxyfresh oldatot, amit háziállatainki ivóvizébe juttatva biztosíthatjuk számukra is a megfelelő szájhigiéniát.

A rossz lehelet a legújabb kutatások szerint nem csupán egy okozat. A szájüregben lévő baktériumok, szerves anyagok lebomlásakor keletkező illékony kénvegyületek (Volatile Sulphur Compounds, VSC) felelősek a rossz szagokért, de érdekes módon ezek a vegyületek az íny nyálkahártyáját is károsíthatják! Így ezeknek a vegyületeknek az ártalmatlanítása nem csupán “kozmetikai”, hanem egészségügyi feladat is!

Az egészségért:

A kutyák szájüregében több, mint 70 baktérium faj él. Ezek nagy része egészséges fogak és íny esetén ártalmatlan, legfeljebb harapáskor okoz problémát a megharapott szervezetbe jutva. Amikor azonban az íny sérül, például fogkövesség, ínygyulladás esetén, ezek a baktériumok bejuthatnak a szervezetbe, és komoly problémát okozhatnak. A baktériumok és anyagcsere termékeik által meggyengített fogak mozogni kezdenek, és fájdalmasak is lehetnek. Kutyáik és macskáink ezt a fájdalmat sokszor leplezik, hiszen az állatvilágban a fájdalom kimutatása hátránnyal jár. Az egyetlen, amit ilyenkor észrevehetünk, hogy már nem játszik olyan szívesen, esetleg lassabban, óvatosan eszik. Idősebb állatokban ezt tévesen sokszor a kor rovására írják, pedig a háttérben a fájdalmas szájüreg áll. Nem túlzás tehát állítani, hogy az egészség az ép fogazatnál és ínynél kezdődik. Az Oxyfresh ebben segít: a szájszag semlegesítésén túl segít a szájüreg baktériumflóráját gyéríteni, valamint a szerves anyagok és baktériumok lebomlásakor keletkező illékony kénvegyületek (pl hidrogén szulfid, metil-merkaptán, dimetil szulfid, dimetil diszulfid) száj nyálkahártya károsító hatását is csökkenti.

Összetétel:

Water, Sodium Chlorite (Oxygene – Stabilized Chlorine Dioxide), Zinc Acetate, Sodium Citrate, Chlorophyllin-Copper Complex, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Citric Acid

Hatásmechanizmus:

Az Oxyfresh szájhigiéniás oldat (Pet Oral Hygiene Soultion) egy egyedülálló formula, ami a rossz leheletet annak forrásánál szűnteti meg, és nem csak elfedi azt. A hagyományos szájvizek a szájüreg baktériumainak elpusztításával, és azok lebomlásával növelik a rossz szagokért felelős ún. illékony kénvegyületek (Volatile Sulphur Compounds, VSC) mennyiségét, és csak hozzáadott mesterséges illatok fedik el azt. Az Oxyfresh két kulcskomponense (Oxygene® és cink) azonban a fertőtlenítő hatáson túl oxidálja ezeket a kénvegyületeket, így csírájában folytja el a szájszagot, és friss leheletet biztosít akár 6 órán át. Az Oxyfresh oldat kutyák és macskák vizébe keverhető, színtelen, szagtalan és íztelen folyadék, ami fogyasztásakor átöblíti a szájüreget, majd lenyelve a szervezetre ártalmatlan módon szívódik fel.

Adagolás:

5 ml / 1 L ivóvíz

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK
Feladó: Dávid
Értékelés:
2016.05.12. 18:45
Nem ér sajnos semmit
Feladó: Balazs
Értékelés:
2015.11.19. 13:25
Eddigi fogapolo, szajszaguzo termekek kozul ez a legjobb, leghatekonyabb, es nem draga egyeltalan, mert nagyon sokaig kitart egy ilyen uveggel.
Feladó: Tamás
 
2014.08.07. 09:17
még nem alkalmaztam a kutyámnál
Feladó: Zsófia
Értékelés:
2014.05.30. 10:27
Szívesen isszák a kutyák, valamelyest csökkentette a szájszagot, de nem teljesen. Szerintem jó, kár hogy ilyen drága...
Feladó: Orsolya
Értékelés:
2014.05.15. 08:46
Kutyusaim isszák, hosszú távú hatását még nem tudom, remélem beválik.