Kennels' Favourite Petite SeniorKennels' Favourite Petite Senior

Kennels' Favourite Petite Senior

Kennels' Favourite Petite Senior egy super prémium szárazeledel kis fajtaméretű, idős kutyák számára.

részletes termékleírás
Bruttó ár: 3 499 Ft
Kennels' Favourite Petite Senior 1,5 kg

Kennels' Favourite Petite Senior 1,5 kg

1,5 kg
Ár: 3 499 Ft (2 333 Ft / kg)
37 hűségpont
Időszakos készlethiányÉrtesítő
Termékleírás
Beltartalom

Kennels' Favourite Petite Senior egy super prémium szárazeledel kis fajtaméretű, idős kutyák számára.

 • OMEGA 6:3 / EPA+DHA
 • Súlykontroll
 • Kímélő Program
 • Hosszú Élet Formula
 • Ízületvédő Hatóanyagok
 • Fogvédő Rendszer
 • Szívvédelem/ Kezelés
 • H.D.P. / Jól emészthető proteinek
 • Prebiotikumokkal gazdagított (FOS+MOS)
 • Természetes Antioxidáns Keverék
 • Szagkontroll
 • 8%-os nedvességtartalom

Kennels` Favourite PETITE SENIOR super prémium szárazeledel kis fajtaméretű, idős kutyák számára; teljes egészében kacsahúsból készült; yucca schidigera kivonattal - szagkontrollal*

A PETITE SENIOR speciálisan mini fajtaméretű idős kutyáknak lett kifejlesztve, az állattakarmányozás területén nemzetközileg elismert holland szakértők közreműködésével. A mini-kutyák esetében a korosodási folyamat igen későn jelentkezhet. Ezek a kutyák a hosszú életről ismertek, akár 16 évet is megérhetnek. Az idősödő mini-kutyák hajlamosak a gyors súlygyarapodásra, amely csökkentheti a várható élettartamukat a rák, cukorbetegség és a szívelégtelenség kialakulásának veszélye miatt. A PETITE SENIOR alacsony energiatartalmánál fogva kiválóan alkalmas a testsúly kontrollálására az idősödő mini-kutyák esetében. A PETITE SENIOR formula azt a tényt figyelembe véve került kifejlesztésre, hogy az idősödő mini-kutyák hajlamosak az osteoarthitisre és a szívelégtelenségre. Az állkapocs kis mérete miatt, a mini-kutyáknak fogsora igen sűrű, és ebből az okból kifolyólag hajlamosabbak a fogkő kialakulására. Ezek a jellemzők teszik a PETITE SENIOR-t teljességgel szükségessé a korosodó mini-kutyák számára.

A PETITE SENIOR minden fontos tápanyagot tartalmaz, amire egy idősödő mini-kutyának szüksége lehet. A könnyen rágható kicsi darabkák speciálisan a mini-kutyák állkapocsméretét figyelembe véve kerültek kifejlesztésre.

EPA+DHA (omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak): Támogatják az immunrendszer működését, és a bőr kondícióját. Csökkentik az atópiás bőrgyulladás során kialakuló gyulladásos reakciókat, és a csont-ízületi gyulladást. Az omega 6 és 3 zsírsavak az ideális, 5:1 arányban vannak jelen az eledelben.

Súlykontroll: Az idősebb mini-kutyák hajlamosak a súlyfelesleg hirtelen felhalmozására. Az L-karnitin a felelős a mitokondriális energiacseréért és a zsír lebontásáért a szervezetben. A biotin fontos szerepet játszik a szénhidrát anyagcseréért, és kölcsönhatásban van a hasnyálmirigy hormonjával, az inzulinnal. Stabilizálja a vér cukortartalmát és szerepet játszik a zsírsavak lebontásában és a zsírégetésben. Az ideális testsúly meghosszabbítja a mini-kutyák élettartamát és csökkenti a súlyos betegségek kialakulásának kockázatát. A PETITE SENIOR formula elősegíti a súlyvesztést, és nem engedi a további túlsúly kialakulását.

Kímélő Program (kacsahús + borágó mag olaj + lazacolaj): Kortól függetlenül elmondható, hogy a kis fajtaméretű kutyák igen érzékenyek, és genetikailag hajlamosak az ételösszetevőkkel szembeni allergiára. Ennek eredménye a dermatitis (érzékeny bőr) – egy allergiás betegség, amelytől a kicsi állatok szenvednek. A PETITE SENIOR nagyrészt kacsahúsból származó proteint tartalmaz – az állati proteinek közül az egyik leghasznosabb, tápanyag-, mikroelem, és vitamintartalmánál fogva. A kacsahúsból származó protein tartalmaz káliumot, nátriumot, foszfort, kalciumot, vasat, rezet és más elemeket tartalmaz, mely az állat testének nélkülözhetetlen. A kacshús proteinje az egyik legértékesebb forrása a B, B1, B3, B6, B12 vitaminok csoportjának, a riboflavinnak és a folsavnak. A borágó mag olaj csökkenti a bőr viszketésének mértékét (nikkel érzékenység), az eritéma következtében kialakuló és az önmagának okozott sérüléseket is kezeli. Gyulladáscsökkentő hatása van, ezáltal kontrollálja a bőr állapotát atópikus bőrgyulladás esetén is. A borágó mag aktív hatóanyaga az omega 6 zsírsav, és a gamma linolénsav (GLA). A kacsahús proteinek és a borágó mag olaj kombinációja csökkenti a gyulladásos reakciókat atópikus betegségek esetén is. A lazacolaj pozitív hatással van a bőrgyulladás esetén.

Hosszú Élet Formula: Az EPA+DHA növelik az ellenállóképességet és csökkentik a veszélyes betegségek kialakulásának kockázatát. Pozitív hatással vannak az agy működésére is. Természetes Antioxidáns Komplex (E vitamin, C vitamin, zöldtea kivonat) védi a sejteket a szabadgyököktől. Az E vitamin védelmet nyújt a rák, veseelégtelenség, és a mentális hanyatlás ellen. Az alacsony proteintartalom csökkenti az ammónia termelődését, ezáltal könnyíti a vesék és a máj működését. Ugyanakkor az izomtömeget megtartja. Az alacsony nátriumszint (Na) könnyíti a szívműködést, így véd a szívelégtelenség kialakulása ellen. Az alacsony foszfortartalom (P) csökkenti a májelégtelenség kialakulását. A nagy mennyiségű, magas viszkozitású rosttartalom csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, emellett kedvező feltételeket teremt az anyagcseréhez és állandósítja a székelés gyakoriságát. A biotin a glükokináz enzim termelésében játszik szerepet – ez az enzim aktiválja a glükóz lebontását. A glükokináz a májban ugyanazon a helyen képződik, ahol a biotin tárolódik. Ez igen fontos a cukorbetegséggel küzdőknél, akiknek alacsony a májukban a glükokináz szintje. A biotin ezen felül jelentős szerepet játszik a glükogének szintézisében, mint például a szénhidrátok beépítésében a májba és az izmokba. Ezen felül a tartalék beépítésében, és abban a folyamatban, amit glükogenezisnek nevezünk, amely során a 22-ből 16 aminosav alakul glükózzá. Ily módon a biotin stabilizálja a vércukorszintet. Magas biotin tartalmánál fogva a PETITE SENIOR jelentősen támogatja a glükóz anyagcserét az olyan kutyákban, amelyek cukorbetegségtől szenvednek.

Ízületvédő Hatóanyagok (lazacolaj, kondroitin- szulfát és tarajos zöldkagyló): Pozitív hatással vannak az ízületekre, és támogatja a porcok újraépülését. Növeli az ízületi porc vízellátását, ezáltal az ízületek kenését. Részt vesz a gyulladáscsökkentő folyamatokban, így csökkenti az ízületi fájdalmakat. Az ízületnek hajlékonyságot és rugalmasságot kölcsönöz. Meggátolja a porc részleges, vagy teljes kopását. Bőrgyulladás esetén is pozitív hatása van.

Fogvédő Rendszer: Csökkenti a száj baktériumainak túlzott elszaporodását, ezáltal a plakk mértékének kialakulását, és a fogkő képződését. Elősegíti a rossz szájszag elkendőzését, és jellegéből adódóan visszaszorítja az illékony szulfon zsírsavakból kialakuló anaerob baktériumok létjejöttét. Megköti a nyálban oldódó kalcium ionokat, így a kalcium nem lesz megtalálható a plakkban, és nem alkot fogkövet.

Szívvédelem és Kezelés (taurin és L-karnitin): A taurine (2-aminoetán-szulfonsav) egy organikus sav, mely metioninból és ciszteinből áll, és elengedhetetlen a szív megfelelő működéséhez. A taurin főszerepet játszik a szívizom működésében. Az L- karnitin segít a szívizom működésének normalizálásában. A taurin és L-karnitin eledelhez adott kombinációja segíti a szívbetegségek kialakulásának megelőzését. A PETITE SENIOR-nak köszönhetően a cardiomyopathia-ban szenvedő kutyák sikerrel elhagyhatják a gyógyszeres kezelést.

Prebiotikumokkal gazdagítva (MOS+FOS): Elősegíti a belekben élő jó baktériumok szaporodását. Elősegíti a perisztaltikus mozgást, ezáltal pozitív hatást gyakorol a bélműködésre és az ürítésre. Védi az emésztőszervrendszert a patogenikus baktériumoktól.

H.D.P. / Jó emészthetőséggel rendelkező proteinek: Biztosítják az optimális emésztést, és a hatékony tápanyag-átalakítást, megelőzik az ételekre való kedvezőtlen reakciókat.

Természetes antioxidáns keverék: Csökkentik a szabadgyökök képződését, melyek szerepet játszanak a rák és a veseelégtelenség kialakulásában és fejlődésében. Visszafordítják a nyálkahártya kor függvényében jelentkező gyengülését.

Szagkontroll: A Moháve jukka (Yucca schidigera) kivonat természetes ún. saponint tartalmaz, mely csökkenti a salétrom keletkezését (ammónia, karbamid, nitritek és nitrátok), és csökkenti a káros gázok kibocsátását, illetve a széklet és vizelet kellemetlen szagát. Továbbá, - a Moháve jukka kivonatnak köszönhetően – javítja a tápanyagfelvételt, ezáltal pozitív hatással van a bélflórára. A speciális vitaminok hatékony kombinációja segíti a látóképességet, és segít megelőzni ennek romlását a kor előrehaladtával. 

8%-os nedvességtartalom: Megelőzi a rossz baktériumok elszaporodását, ezáltal megakadályozza az eledel rothadását, garantálva hogy az összetevők maximálisan ellenállnak a bomlásnak.

A PETITE SENIOR jellemzője a jó emészthetősége. Ez optimális lehetőséget nyújt a tápanyagok felvételére. Az Ön mini-kutyájának ez által csak kis mennyiségű eledelre lesz szüksége, amely csökkenti a termelt széklet mennyiségét is. A fogak és az íny tisztaságát és erejének megőrzését biztosítja az eledel struktúrája. A nagy vitamin és mikroelem-tartalom a fogakat és a fogínyt tisztábbá, erősebbé teszik. A vitaminok és mikroelemek összetétele garantálja, hogy az Ön mini kutyája ideális kondícióba kerüljön. A PETITE SENIOR-nak köszönhetően, kedvence még idős korába is ellenállhatatlan lesz!

Az eledel előnyei:

- Szükséges kalóriaszint
- Ideális súly
- NINCS ételallergia
- Egészséges szív
- A bőr és szőr kiváló kondíciója (és haj a Yorkshire Terriereknél)
- Magas tápérték és jó emészthetőség
- Kiegyensúlyozott összetevők, vitaminok és ásványok
- Egészséges fogak megtartása
- Erősíti az immunrendszert
- NINCSENEK szagproblémák
- Optimális falatka méret 

Összetétel:

árpa, rizs, dehidrált kacsahús, állati zsír (baromfi), dehidrált répa pép, hidrolizált baromfi protein, hidrolizált baromfimáj, tisztított zöldségrost (cellulóz), halolaj (lazac), dehidrált élesztő kivonat, teljes tojáspor, kálium-klorid, inulin (fructooligoszacharidok forrása), mannánoligoszacharidok, kalcium-karbonát, hidrolizált puhatestűek és rákfélék kivonata (glükózamin forrás), borágó olaj, kondroitin-szulfát. 

**** Természetes eredetű tokoferol-gazdag kivonat (E vitamin), és tartósítószerként citromsav, kalcium propionát, és sorbic sav, az EU engedélyével.

Táplálkozási adalékanyagok/kg:

A Vitamin*: 14.000 IE
D3 Vitamin*: 1.80 IE
E Vitamin: 600 mg
B1 Vitamin: 3.8 mg
B2 Vitamin: 5.1 mg
B6 Vitamin: 3.8 mg
B 12 Vitamin: 38 μg
C Vitamin: 19 mg
K3 Vitamin*: 1.5 mg
Biotin: 375 μg
Kolin: 758 mg
Folsav: 0.9 mg
Kalcium pantotenát: 19 mg
Taurin: 1.000 mg
Lutein: 100 mg
Inulin: 500 mg
L-carnitin: 100 mg

Energiatartalom 4311 Kcal/kg

* A vitamin (retinil-acetát)
* D3 vitamin (kolekalciferol)
* K3 vitamin (menadion-nikotinamid-biszulfit)
* E1 Vas (Fe) (vas-(II)-szulfátmonohidrát) 71mg/kg
* E5 Mangán (Mn) (mangán dioxid) 26mg/kg
* E4 Réz (Cu) (réz-(II)-szulfát pentahidrát) 12.5mg/kg
* E6 Cink (Zn) (cinkszulfát monohidrát) 212mg/kg
* E2 Jód (I) (vízmentes kalcium-jodát) 1.3mg/kg
* E8 Szelén (Se) (nátrium-szelenit) 0.30mg/kg

Beltartalom Mennyiség
Nedvesség 8,0 %
Nyersfehérje 20,0 %
Nyerszsír 12,0 %
Nyershamu 5,5 %
Nyersrost 4,5 %
Kalcium 0,90 %
Foszfor 0,70 %
Nátrium 1,0 gr
Kálium 8,0 gr
Lizin 9,8 gr
Metionin 4,1 gr
Cisztin 3,1 gr
Treonin 7,5 gr
Triptofán 4,2 gr
Linolsav (ω6) 32,0 gr
Linolénsav 2,4 gr
EPA 2,0 gr
DHA 2,1 gr
Szénhidrát 50,0 %
VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK