Frontline Combo Spot On macskáknakFrontline Combo Spot On macskáknakAkcióakár
-3%

Frontline Combo Spot On macskáknak

Megbízható védelmet nyújt kullancsok, bolhák és tetvek ellen, kutyák és macskák számára.
A FRONTLINE Combo® olyan praktikus és egyszerű megoldás, mely egyszerre óvja a kezelt állatot és védi a környezetét az újrafertőződéstől.

részletes termékleírás
Bruttó ár: 2 299 Ft-tól
Értékelés: 4.7 / 280 Összes értékelés olvasása (52)
-3 %Frontline Combo Spot On macskáknak 3 x 1 pipetta

Frontline Combo Spot On macskáknak 3 x 1 pipetta

3 x 1 pipetta
Ár: 6 897 Ft (2 299 Ft / db) Akciós ár: 6 689 Ft (2 230 Ft / db)
70 hűségpont
Időszakos készlethiányÉrtesítő
Frontline Combo Spot On macskáknak 1 pipetta

Frontline Combo Spot On macskáknak 1 pipetta

1 pipetta
Ár: 2 299 Ft (2 299 Ft / db)
24 hűségpont
Időszakos készlethiányÉrtesítő
Termékleírás

Megbízható védelmet nyújt kullancsok, bolhák és tetvek ellen, kutyák és macskák számára.
A FRONTLINE Combo® olyan praktikus és egyszerű megoldás, mely egyszerre óvja a kezelt állatot és védi a környezetét az újrafertőződéstől.

Az állatgyógyászati készítmény neve:

Frontline Combo Spot-On Macska A.U.V.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése:

Hatóanyagok: Fipronil 50,00 mg, (S) metoprén 60,00 mg
Segédanyag(ok): Butilhidroxianizol (E320) 0,10 mg, Butilhidroxitoluol (E321) 0,05 mg, Vivőanyag ad 0,50 ml

Javallat(ok):

Macskák kezelésére:

Elsősorban bolhák ellen alkalmazható, valamint kullancsok és/vagy szőrtetvek ellen. Bolhák ellen (Ctenocephalides spp.). Az újrafertőződés elleni inszekticid hatás a kifejlett bolhák esetén négy hétig tart. A bolhák szaporodásának megakadályozása a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), az abból kikelő lárvák és bábok (larvicid hatás) fejlődésének gátlása az alkalmazást követő hat hétig tart.
Kullancsok ellen (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). A termék két héten keresztül folyamatosan tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsok ellen.
Szőrtetvek ellen (Felicola subrostratus). A termék felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatisis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.

Ellenjavallatok:

Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál könnyebb macskakölyköknél nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegség, láz) ill. lábadozó állatokon. Nyulakon nem szabad alkalmazni, mert nemkívánatos reakciók, elhullás is előfordulhat. Vizsgálatok hiányában a készítmény alkalmazása nem célállat fajokon nem ajánlott.

Mellékhatások:

Ha lenyalás fordul elő, akkor rövid ideig túlzott mértékű nyálzás figyelhető meg, ami leginkább a vivőanyag természete miatt jön létre. A rendkívül ritkán előforduló mellékhatások közül rövid ideig tartó bőr reakciókat (pikkelyezés, helyileg a szőr kihullása, viszketegség, kipirosodás) és testszerte viszketegséget vagy a szőr kihullását figyelték meg az applikáció helyén a termék használata után. Kivételesen túlzott nyálelválasztás, átmeneti idegrendszeri tünetek (túlérzékenység, depresszió, ingerlékenység), hányás, vagy légzési tünetek fordultak elő a készítmény alkalmazása után.

A túladagolás kerülendő.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Célállatfajok:

Macska

Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:

Egy macskának egy 0,5 ml-es pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimális ajánlott fipronil adagnak, 5 mg/ttkg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6 mg/ttkg-nak, felel meg.

Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi, ún. spot on alkalmazással. Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie ártalmatlansági kísérleti eredmények hiányában. Vemhesség és szoptatás alatt a termék alkalmazható.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

Tartsuk függőlegesen, keskeny végével felfelé a pipettát. A pipetta keskeny részét ütögessük meg úgy, hogy a tartalma a pipetta főtestében maradjon. Pattintsuk hátra a pipetta elkeskenyedő végét. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a váll vonala előtt hajtsuk szét a szőrzetet oly módon, hogy a bőr láthatóvá váljon. Helyezzük a pipetta elkeskenyedő végét a bőrre és nyomjuk ki többször úgy, hogy a tartalma teljesen kiürüljön, közvetlenül egy helyre, a bőrre.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

Nem értelmezhető.

Különleges tárolási előírások:

Gyermekek elől gondosal el kell zátni!
Legfeljebb 30°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. Tűzveszélyes.
Felhasználható 3 évig. Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

Különleges figyelmeztetés(ek):

Fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a terméket olyan helyre juttatunk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni és az állatok egymást sem tudják nyalogatni kezelés után.
Nincs adat macskáknál a fürdetés/samponozás hatékonyságot csökkentő hatásáról. A kutyákra vonatkozó hasonló adatok alapján a termék alkalmazása utáni két napon belül nem ajánlott fürdetni az állatokat.
Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között a fertőző betegségek átvitelét kullancsok által nem lehet teljesen kizárni. Az állatokról származó bolhák elszuaporodásának megakadályozására az állatok tartási környezetét megfelelő rovarirtó szerrel kezelni és rendszeresen porszívózni kell.

A kezelt állatokra vonatkozó óvintézkedések:

Kerülni kell a terméknek az állat szemébe jutását. A kezelt anyamacskával érintkező 8 hetesnél fiatalabb macskakölyköknél a készytmény lehetséges toxicitását nem dokumentálták. Különös gonddal kell eljárni ebben az esetben.

Vemhesség, laktáció:

Vemhesség ideje alatt alkalmazható. A szoptatás idején történő kezelésre vonatkozókat lásd fentebb.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

A termék nyálkahártya- és szem irritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe ill. szembe jutását. A kezelést végző személy ill. az állat inszekticidekkel vagy alkohollal szembeni, ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a termékkel. Kerülni kell a pipetták tartalmának az ujjakkal történő érintkezését. Ha előfordul, szappannal és vízzel kezet kell mosni. Ha véletlenül szembe kerül a termék, akkor bő vízzel alaposan ki kell mosni. Használat után kezet kell mosni.
Amíg a kezelés helye meg nem szárad, addig a kezelt állatokat nem szabad megfogni, és a gyermekeket nem szabad engedni, hogy játsszanak velük. Emiatt nem napközben, hanem koraeste javasolt kezelni az állatokat. A kezelt állatok ne aludjanak együtt a gazdákkal, különösen a gyermekekkel.
A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékainek kezelésére, megseemmisítésére vonatkozó utasítások (amennyiben szükségesek):

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
A készítmény nem kerülhet a természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

Gyártó:

MERIAL S.A.S. (Lyon, Franciaország)

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK
Feladó: Györgyi
Értékelés:
2019.07.20. 22:12
Megfelelő a cicám számára,és az ár is megfüzethetö.
Feladó: Józsefné
 
2019.06.05. 19:59
Szuper, mint mindig
Feladó: Beatrix
 
2019.04.25. 08:58
Kutyánknál régebben mindig ezt a fajta kutyákra valót szert használtuk és nagyon bevált ezért gondoltam, miután 3 fajta bolha és kullancs elleni védekezésre ajánlott szer nem vált be ez be fog válni. Sajnos nem! A kezelés után egy héttel megint volt kullancs a macskába. A bolhákra jó. Azóta tovább kutakodtam és nem sokkal drágább szert találtam ami jó bolha,kullancs,tetvek,minden fajta férgek ellen (bél, szív): Broadline a szer neve.
Feladó: Dora
Értékelés:
2019.03.27. 20:09
5
Feladó: Anikó
Értékelés:
2019.03.26. 09:48
Régóta használjuk, idáig elégedettek vagyunk.
Feladó: Nóri
Értékelés:
2019.03.17. 19:36
Meg nem talaltunk sem kullancsot, sem bolhat.
Feladó: Erika
Értékelés:
2019.03.16. 09:38
hibátlan
Feladó: Anasztázia
Értékelés:
2019.02.16. 15:34
Jól bevált termék.
Feladó: Andrea
Értékelés:
2019.01.12. 19:35
Az összes állat ugyanúgy vakarózik mint elotte. Biztam abban, hogy a drágább pipetta megteszi hatását de semmi különbséget nem láttam egyik kutyan vagy macskan sem.
Feladó: Margit
Értékelés:
2018.10.18. 09:34
Nekünk ez a termék a legjobb.
Feladó: Judit
 
2018.08.30. 21:58
Nagyon jó.
Feladó: Antal
Értékelés:
2018.05.13. 22:06
Pénzkidobás! 8 kilós cica 2 adagot kapott 1 hete, vígan élnek benne a bolhák azóta is!!!! Az egész lakást végigfújtam bolhairtóval! Ma este néztem át, kb. 10 db-ot szedtem ki kézzel, amíg a cica bírta türelemmel. Nem tudom, másoknak hogy lehetett hatékony..... És ez védene 4 hétig? Hm.......
Feladó: Krisztina
 
2018.05.12. 21:04
A cicám allergiás a bolhacsípésekre. Sajnos nem volt elég a szer, egy hét mülva Fipromaxszal képzeltem le, és úgy tűnik, most már jó lesz
Feladó: Vivien
 
2018.05.04. 11:29
5
Feladó: aad
Értékelés:
2018.03.16. 13:52
snel geleverd
Feladó: Margit
Értékelés:
2018.03.01. 09:31
Rendszeresen használjuk, a cicáinknál ez vált be a legjobban
Feladó: Szabina
Értékelés:
2018.02.23. 08:15
Megelőzésre is nagyon jó, illetve egy sajnálatos esetet követően a lány cicámnál bolhasamponos fürdő után cseppentve ki is írtotta mindet.
Azóta is csak ezt használjuk megelőzésképpen, és teljesen bolha és kullancsmentesek vagyunk. :)
Feladó: Péter
Értékelés:
2018.01.06. 14:33
A fertőzés és a készítmény tulajdonságaiból adódóan, csak több hónapnyi kezelés elteltével tudok véleményt mondani. Jelenleg úgy tűnik beválik.
Feladó: Attila
Értékelés:
2017.11.02. 08:28
5
Feladó: Sándor
 
2017.09.30. 08:22
5
Feladó: Marianna
Értékelés:
2017.09.28. 21:31
5
Feladó: Márta
Értékelés:
2017.09.21. 12:43
Nagyon jól működik!
Feladó: Gréta
Értékelés:
2017.08.24. 18:17
5
Feladó: Agnes
 
2017.08.24. 15:28
Szeretjuk
Nagyon fontos
Kivalo
Feladó: Lajos
 
2017.08.14. 16:08
Egyszerű használat, hatékony bolhairtás.
Feladó: Margit
Értékelés:
2017.08.01. 08:03
Nagyon elégedett vagyok a termékkel.
Feladó: Kristófné
Értékelés:
2017.07.17. 12:48
Kivàló
Feladó: Éva
 
2017.07.16. 13:11
Szuper termék, gyorsan hat, látható eredménye van. 1-2 napon belül már nem vakaródznak a cicáink. Ez több hétig így is marad.
Feladó: Virág
Értékelés:
2017.04.30. 04:01
Igazából nem tudom múködött-e, mert még vakaróznak de nem találtam egy ideje bolhát. . .
Feladó: Andrea
Értékelés:
2017.04.28. 19:42
1 nap alatt eltüntette a bolhát, már csak megelőzésre használjuk. (Nem gondoltam hogy szobacica is lehet bolhás)
Feladó: Tibor
 
2017.04.18. 08:44
Rendszeresen ezt a terméket használjuk, nekünk bevált.
Feladó: Zsuzsanna
 
2017.03.24. 10:57
Még nem kentem fel rá. nem tudom.
Feladó: Éva
Értékelés:
2017.03.21. 08:47
Sajnos így is találok néhány kullancsot a cicuson, de összességében jó.
Feladó: Mária
Értékelés:
2016.11.25. 12:26
Régebbről ismerjük. Hatékony.
Feladó: Krisztina
 
2016.11.22. 13:00
Sajnos alergiás reakciót váltott ki cicám ál.
Feladó: Emília
 
2016.11.11. 11:17
Kiváló
Feladó: Gabriella
Értékelés:
2016.06.27. 08:39
Nagyon elégedett vagyok a termékkel, bár már nem először rendeltem, régebben is ezt használtam. Tele volt a macska bolhával. Mióta alkalmaztam a szert egy élő bolha sincs benne. Egy két halott bolha akad a szőrén, és vakarózik is néha, de ez természetes, mivel kikelnek és szívnák a vérét, de akkor jön a meglepetés. :) Többet rendeltem egyszerre, alkalmazni fogom megadott intervallum szerint. Nem a legolcsóbb, de hatékony, megéri az árát. Nincs értelme nyakörvvel stb. próbálkozni, mivel azok fele annyi hatékonyságot sem biztosítanak. Gondolkodtam rajta, hogy kipróbálok más márkát is, de ez olyan jól bevált, inkább nem kockáztatok. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Feladó: Bernadett
Értékelés:
2016.06.17. 12:23
Nagyon szuper termék, még csak 2 hete használjuk de eddig szuperül bevált. Az első napokban halott bolhákat találtunk a szőrén és a fekhelyén, most már azok is eltűntek. Nem vakarózik, minket se csípnek meg.Remélem a következő hetekben is ilyen jól helyt fog állni.
Köszönöm Petissimo! :)
Feladó: Réka
 
2016.06.15. 14:56
A már ismert minőség, hatékony.
Feladó: Judit
 
2016.06.09. 16:58
Tökéletes
Feladó: Csilla
Értékelés:
2016.05.19. 18:27
Nagyon jó termèk
Feladó: Gáborné
Értékelés:
2016.05.06. 08:02
Rendszeresen használjuk, tökéletes védelem.
Feladó: József
Értékelés:
2016.04.02. 06:59
használ
Feladó: Anita
Értékelés:
2016.03.10. 07:58
Hatásos
Feladó: Gyula
Értékelés:
2015.10.10. 08:48
A magasabb árat el tudnám elképzelni alacsonyabbnak, akkor gyakrabban vásárolnám és nem keresnék alternatív megoldásokat (pl. nyakörv).
Feladó: László
Értékelés:
2015.10.06. 10:32
A termék 3 hónap után is kullancs mentes macskát eredményezett, pedig a kandúr akinek vásárolom félig meddig kóbor. Vidéki macska, erdős fás területen. Sokkal kevesebbet vártam a terméktől. Kellemes csalódás.
Feladó: Tibor
Értékelés:
2015.09.01. 10:02
Bevált mint mindig
Feladó: Mária
Értékelés:
2015.03.20. 16:44
Megszokott megbízható termék.
Feladó: Szilvia
 
2014.04.03. 07:50
Régóta használjuk, megbízható termék.
Feladó: Ilona
 
2013.06.19. 12:21
Először használtuk a macskákon, és úgy látszik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
Feladó: katalin
Értékelés:
2012.10.19. 15:43
A készítménynek semmi hatása nem volt a cicámra,pedig 4 alkalommal egymás után le lett vele kezelve,mégis a bolhák maradtak.Az Advantage sokkal jobb hatású,de szerintem a legjobb a Héry Zéro Spot on,és árban is sokkal kedvezőbb,mint a Frotline.
Feladó: Emma
Értékelés:
2012.08.28. 17:59
Nem először vásárolok Frontline készitményt. Az alacsonyabb ár miatt a sima Spot On-t szoktam venni és nagyjából láttam eredményét. Most az 5 cicám közül 4-nek az Advantage-t adtam és egynek a Fronline COMBO Spot On-t. Ez a cica ritkábban jár ki, mint a többi. A másik 4 cicán még pár napig található volt néhány élő bolha, de mára szinte teljesen tiszták, de a Fronline-os cicán semmi hatása nem volt 2-3 hétig sem és a nagyon gondos fésülés eredményeként mára már jól van, de elhalt bolhát soha nem találtunk rajta csak élőt. Ezért úgy tünik, hogy nem volt sok eredménye a csepegtetésnek.