Fypryst Combo rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára

Fypryst Combo rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára

A Fypryst Combo egy rácsepegtető oldat bolhafertőzés, valamint a hozzá társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére macskák és vadászgörények részére.

részletes termékleírás
Kullancs elleni védelem
Bolha elleni védelem
Tetű elleni védelem
Bruttó ár: 1 649 Ft
Értékelés: 4.6 / 76 Összes értékelés olvasása (39)
Fypryst Combo rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára 1 x 0,5 ml

Fypryst Combo rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára 1 x 0,5 ml

1 x 0,5 ml
Ár: 1 649 Ft (1 649 Ft / db)
17 hűségpont
Szállítás: 1 munkanap?
Szállítás díja: díjtáblázat?
db: Kosárba
Raktáron
Termékleírás

A Fypryst Combo egy rácsepegtető oldat bolhafertőzés, valamint a hozzá társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére macskák és vadászgörények részére.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Fypryst Combo 50 mg/60 mg rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára A.U.V.

1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL
ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓNAK A NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó:
KRKA, d.d.,Novo mesto
Smarj eska cesta
6 8501 Novo mesto
Szlovénia

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

Fypryst Combo 50 mg/60 mg rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára A.U.V.
fipronil, S-metoprén

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Egy 0,5 ml-es pipetta tartalmaz:
Hatóanyagok:
Fipronil                                 50 mg
S-metoprén                          60 mg
Segédanyagok:
Butilhidroxianizol (E320)   0,1 mg
Butilhidroxitoluol (E321)    0,05 mg
Tiszta, sárga oldat.

4. JAVALLAT(OK)

Macskák esetében:
Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére:
- Bolhák iCtenocephalicles fajok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák, és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 6 héten át biztosított.
- Kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor variábilis, Rhipicephalus sanguineus) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 2 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
- Szőrtetvek (Felicola subrostratus) elleni hatás.

A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD - Flea Allergy Dermatitis) kezelési stratégiájának részeként, amennyiben ezt az állapotot előzőleg állatorvos kórismézte.

Vadászgörények esetében:
Bolhafertőzés önmagában vagy ehhez társuló kullancsfertőzés kezelésére:
- Bolhák (Ctenocephalides fájok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák, és bábok fejlődésének gátlásávál (larvicid hatás).
- Kullancsok (Ixodes ricinus) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.

5. ELLENJAVALLATOK

Adatok hiányában a készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykökön. Nem alkalmazható 6 hónaposnál fiatalabb vadászgörényeken.
Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon.
Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is!
Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.

6. MELLÉKHATÁSOK

Túladagolása kerülendő.

Macskák esetében:
A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után.

Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

7. CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Macska és vadászgörény.

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Macskánként egy 0,5 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre - ez megfelel a minimálisan ajánlott 5 mg/kg fipronil és 6 mg/kg (S)-metoprén adagnak.

Vadászgörényenként egy 0,5 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre - ez 50 mg fipronilnak és 60 mg (S)- metoprénnek felel meg.

Az alkalmazás módja:
- Vegye ki a pipettát a csomagolásából. Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.
- Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.
- Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT 

Két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Nem értelmezhető.

11. KÜLÖNLEGES ELŐÍRÁSOK

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
30°C alatt tárolandó.
A gyógyszer a külső csomagolásban tartandó a fénytől és a nedvességtől való megóvás érdekében.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül (EXP) szabad felhasználni!

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

A kedvtelésből tartott állatok bolhái gyakran elárasztják az állat kosarát, alomját, a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeket és lakberendezési tárgyakat - ezeket tömeges fertőzés esetén, ill. a védelmi intézkedések bevezetésekor megfelelő rovarirtókkal kezelni, továbbá rendszeresen porszívózni kell.
Nincs adat arról, hogy a fíirösztés/samponozás miként befolyásolja a készítmény hatásosságát macskák és vadászgörények esetében. Mindazonáltal, a kutyákra vonatkozó információ alapján, a készítmény alkalmazását követő 2 napon belül nem ajánlott furöszteni az állatot.
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.
Fontos ügyelni arra, hogy a terméket olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat képtelen azt lenyalni, és arról is gondoskodni kell, hogy az állatok ne nyalogassák egymást kölcsönösen a kezelés után.
Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton. Ez okból, kedvezőtlen körülmények között nem zárható ki teljesen a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele.
Macskák esetében alkalmazható a vemhesség ideje alatt.
A készítmény potenciális toxicitását nem bizonyították 8 hetesnél fiatalabb, a kezelt anyaállattal érintkező macskakölyköknél. Ebben az esetben különösen körültekintően kell eljárni.
Vadászgörények esetében: a macskákon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén, fötotoxikus, matemotoxikus hatással. Az állatgyógyászati készítmény biztonságossága a vemhesség és a szoptatás időszakában vadászgörények esetében nem bizonyított.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Ez a készítmény nyálkahártya-, bőr-, és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy a szájba, a bőrre, vagy a szembejusson.
A rovarölő szerekre vagy alkoholra ismerten túlérzékeny egyéneknek kerülniük kell az érintkezést a készítménnyel.
El kell kerülni, hogy a pipetta tartalma az ujjakkal érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, kezet kell mosni szappannal és vízzel.
Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni.
A készítmény használata után kezet kell mosni.
A készítmény alkalmazása során nem szabad dohányozni, enni és inni.
Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket sem szabad engedni játszani velük. Ennél fogva ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste végezni, és nem szabad hagyni, hogy a kezelt állatok a gazdájukkal (legfőképpen gyermekekkel) aludjanak.

14. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A fipronil és az S-metoprén ártalmas lehet a halakra és más vízi élőlényekre. El kell kerülni, hogy a készítmény vagy a kiürült csomagolóanyag élővizekbe jusson.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK
Feladó: Andrea
Értékelés:
2023.12.04. 15:53
Évek óta ezt használjuk, nekünk bevált!
Feladó: Tímea
 
2023.10.13. 18:08
Először, és utoljára vettem ilyet a macskáimnak. Ez nem írtó, hanem vonzó. Sosem voltak bolhásak. Most ettől azok lettek. Idáig Frontline Combo-t használtam, de drága lett, ez olcsóbb, annyit is ér.
Feladó: Stella Sybille
Értékelés:
2023.10.11. 08:41
Eddig ez valt be a legjobban a macskáimon. Egyszer nem kaptam és helyettesitő terméket vettem, hát nem hozta ugyanezt a hatást. Jó szívvel tudom ajánlani a Fypryst combo-t.
Feladó: Márta
Értékelés:
2023.05.30. 09:54
Elégedett vagyok a termékkel.
Feladó: Éva
 
2022.12.10. 08:39
5
Feladó: István
Értékelés:
2022.12.07. 15:53
Ezt a terméket állatorvos ajánlotta.Még nem tudom mennyire válik majd be.Korábban Frontlinet használtam de nem volt már hatása.annak ellenére sem hogy 2024-ig lett volna felhasználható.Ezt a terméket is Önöktől vásároltam.Remélem hogy ez majd be fog válni.
Feladó: Zsuzsa
Értékelés:
2022.10.19. 15:01
Hatásos készítmény.
Feladó: Fehér
 
2022.08.01. 11:48
Sajnos nem volt hatásos. Egy hónap alatt kétszer is használtam a terméket bolhák ellen,de probléma nem szűnt meg.
Feladó: Sándor
Értékelés:
2022.07.26. 10:18
Hasznos és működik.
Feladó: Mihályné
 
2022.07.24. 09:28
Maximálisan elégedett vagyok
Feladó: Monika
 
2022.07.15. 17:40
5
Feladó: Beáta
 
2022.06.29. 21:03
Eddig bevált
Feladó: Bettina
Értékelés:
2022.06.25. 12:55
Egyelőre a termékről nem tudok konkrét véleményt írni, pár napja csepegtettem, azóta nem látok bennük bolhát vagy kullancsot. Kevesebbet vakaróznak, és kevesebb a fülükben az a fekete “ragacs” (az a tetű ha jól tudom).
Feladó: József
Értékelés:
2022.05.15. 11:42
Őszinte leszek,2 forintot nem ér!!! 2 macskára vettem, azonnal be is kentem őket a termékkel, természetesen a leírtak szerint. 2 napig örültem, hogy semmi élősködő,azóta pedig minden nap többször át kell vizsgálnom a cicákat, hogy ismét mennyi kullanccsal és bolhával tértek haza! Nekem nem vált be, csak a pénzem bánta! Tanulva az esetből más termék után kell néznem.
Feladó: Georgina
 
2022.05.14. 19:58
Elsőnek próbálom, úgy hogy majd meglássuk!
Feladó: Horváth-Burai
Értékelés:
2022.05.11. 08:26
Olyan cicánk kapta, aki nem bírja elviselni a nyakörvet, ezért kénytelenek vagyunk csepegtetni. Még aznap sebesre kaparta a csöpögtetés környékét, de remélhetőleg ettől függetlenül maga az oldat beválik majd.
Feladó: Csaba
Értékelés:
2022.04.19. 19:31
Én megvagyok elégedve a megrendelt termékkel
Feladó: Lászlóné
Értékelés:
2022.04.14. 11:56
Feladó: Tiborné
 
2022.03.29. 10:32
4
Feladó: Ferencné
 
2022.02.16. 08:28
Hatásos.
Feladó: Éva
 
2021.12.11. 11:33
Teljesen elégedett vagyok
Feladó: Nikolett
 
2021.10.29. 13:09
Sokszor vásároltam már ezt a terméket megvagyok vele elégedve!
Feladó: Katalin
Értékelés:
2021.10.21. 09:23
Teljesen jó.
Feladó: Lászlóné
 
2021.10.07. 08:18
Ezt használjuk a cicáknál. Bevált.
Feladó: Zsuzsanna
 
2021.06.22. 10:16
2
Feladó: Sofian
Értékelés:
2021.04.22. 08:42
4-ből egy cicánál a csepegtetés helyén sebesedést szőrhullást okozott. Inkább visszaállunk a Frontline-ra... hatóanyag ugyanaz de az nem okozott eddig ilyen reakciót egyik cicán sem.
Feladó: László
Értékelés:
2021.03.24. 10:55
Kettő különböző cicákra cseppentettünk, mindkettőnél heves vakarózási allergiás reakciót váltott ki, amit csak úgy tudtunk orvosolni, hogy az adott területet eltakartuk , mert sebesre vakarták volna magukat. Fél nap után megszűnt. A hatásról még nincs véleményem.
Feladó: Lászlóné
 
2021.03.24. 08:13
Megfelelő
Feladó: Lajos
Értékelés:
2021.03.12. 08:32
5
Feladó: Cserepes
Értékelés:
2021.02.12. 08:19
Egyelőre úgy tűnik, hogy jó lesz. Meglátjuk mennyi ideig tart.
Feladó: Tornyai
 
2021.01.20. 09:38
Jövő héten esedékes, de korábban már hatásos volt bolhák ellen a macskáinkra.
Feladó: Ferencné
Értékelés:
2020.12.31. 09:57
Sok mindent próbáltunk már, eddig ez a fejt ki legjobb hatást.
Feladó: Alfonzné
Értékelés:
2020.12.23. 08:54
Legjobb.
Feladó: Rebeka
Értékelés:
2020.12.16. 16:05
A termék minőségével meg vagyok elégedve, de csalódtam, mert a képen valamint a termék neve alatt piros betűvel írják , hogy "A 2 x 0,50 ml-es kiszerelés műanyag átlatszó fóliába van csomagolva!" és a dobozban csak 1 db 0,50 ml-es ampulla volt. Kérem javítsák a képet és a leírást, mert ez így megtévesztő!
Feladó: Dorogi
 
2020.05.12. 21:49
5
Feladó: András
Értékelés:
2020.01.18. 18:24
Bolhák ellen lett megvásárolva, csökkent a "fertőzöttség",de nem múlt el teljesen. Lehet több idő kell neki.
Feladó: Rácz
Értékelés:
2019.10.21. 08:09
Szuper nagy kiszerelés fantasztikus áron! Allergiás és ekcémára hajlamos cicáknak csak ezt tudom használni.
Feladó: Csaba
 
2019.07.16. 08:21
KIVÁLÓ
Feladó: Éva
Értékelés:
2019.05.30. 12:37
Minden szempontból jó választás.