Zeronil Combo macskáknakZeronil Combo macskáknak

Zeronil Combo macskáknak

A Zeronil Combo rácsepegtető oldat bolha, kullancs és szőrtetvek okozta fertőzések kezelésére szolgáló készítmény.

részletes termékleírás
Kullancs elleni védelem
Bolha elleni védelem
Tetű elleni védelem
Bruttó ár: 1 849 Ft
Értékelés: 4.6 / 14 Összes értékelés olvasása (4)
Zeronil Combo macskáknak 1 x 0,5 ml

Zeronil Combo macskáknak 1 x 0,5 ml

1 x 0,5 ml
Ár: 1 849 Ft
19 hűségpont
Szállítás: 1 munkanap?
Szállítás díja: díjtáblázat?
db: Kosárba
Raktáron
Termékleírás

A Zeronil Combo rácsepegtető oldat bolha, kullancs és szőrtetvek okozta fertőzések kezelésére szolgáló készítmény.

Használati utasítás

Zeronil Combo 50 mg/60 mg rácsepegtető oldat macskáknak és vadászgörényeknek A.U.V.

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Rácsepegtető oldat. Tiszta, borostyán színű oldat.

Egy 0,5 ml-es pipetta tartalmaz:

- Hatóanyagok:
Fipronil: 50,00 mg
(S)-metoprén: 60,00 mg

- Segédanyagok:
Butil-hidroxi-anizol (E320): 0,10 mg
Butil-hidroxi-toluol (E321): 0,05 mg

JAVALLAT(OK)

Macskák esetében:

- Bolhafertőzöttség vagy bolhákkal, kullancsokkal és/vagy szőrtetvekkel történt egyidejű fertőzöttség kezelésére.
- Bolhák [Ctenocephalides spp.) okozta fertőzések kezelésére. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni inszekticid hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése, a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlása (larvicid hatás) az alkalmazást követő 6 héten át biztosított.
- Kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor variábilis, Rhipicephalus sanguineus) okozta fertőzések kezelésére. A készítmény 2 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen (kísérleti adatok alapján).
- Szőrtetvek (Felicola subrostratus) okozta fertőzések kezelésére. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergic Dermatitis - FAD) kezelési stratégiájának részeként.

Vadászaörénvek esetében:

- Bolhafertőzöttség vagy bolhákkal és kullancsokkal történt egyidejű fertőzöttség kezelésére.
- Bolhák (Ctenocephalides spp.) okozta fertőzések kezelésére. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni inszekticid hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok (larvicid hatás) fejlődésének gátlásával lehetséges.
- Kullancsok (Ixodes ricinus) okozta fertőzések kezelésére. A készítmény 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen (kísérleti adatok alapján).

ELLENJAVALLATOK

Adatok hiányában a készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykökön. Nem alkalmazható 6 hónaposnál fiatalabb vadászgörényeken. Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas) vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nem kívánatos reakciók, sőt akár elhullás is. Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.

MELLÉKHATÁSOK

Macskák esetében: A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül a kezelés helyén jelentkező átmeneti bőrreakcióról, (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) testszerte jelentkező viszketésről, és szőrhullásról számoltak be alkalmazás után. Túlzotí mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után. Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt. A túladagolás kerülendő. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost! Alternatív megoldásként a nemzeti mellékhatás figyelő rendszeren {http://portal.nebih.gov.hU/-/mellekhatasok-pharmacovigilance-esetek-bejelentese} keresztül is jelenthet.

CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Macska, vadászgörény.

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Macskánként egy 0,5 ml-es pipetta helyileg, a bőrön alkalmazva. Két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie. Vadászgörényenként egy 0,5 ml-es pipetta, megfelel 50 mg fipronilnak és 60 mg (S)-metoprénnek, helyileg, a bőrön alkalmazva. Két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

Az alkalmazás módja:

Tartsa függőlegesen a hegyével felfelé a pipettát. A keskeny részét ütögesse meg, hogy a tartalma a pipetta főtestében maradjon. Csavarja vissza a kupakot. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Fontos, hogy a készítményt olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, valamint figyelni kell rá, hogy az állatok egymást se nyalogassák a kezelés után. Nincs adat arról, hogy a fürdetés/samponozás miként befolyásolja a készítmény hatásosságát macskák és vadászgörények esetében. Mindazonáltal, a kutyákra vonatkozó információ alapján, a készítmény alkalmazását követő 2 napon belül nem ajánlott fürdetni az állatot. Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton, ezért kedvezőtlen körülmények esetén a fertőző betegségek átvitelét kullancsok által nem lehet teljesen kizárni. A bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekhelyén vagy pihenőhelyén, mint pl. a szőnyegen vagy kárpitozott bútorokon, ezért tömeges elszaporodásuk esetén valamint a macskák bolhátalanításával egyidőben ezeket a helyeket is kezelni kell a megfelelő rovarirtó szerrel és rendszeresen porszívózni kell. A termék potenciális toxicitását nem bizonyították 8 hetesnél fiatalabb, a kezelt anyaállattal érintkező macskakölyköknél. Ebben az esetben különösen körültekintően kell eljárni.

Az állatok kezelését végző személvre vonatkozó különleges óvintézkedések:

Ez a készítmény nyálkahártya- bőr- és szemirritációt okozhat, ezért kerülni kell a szájba, bőrre vagy szembe jutását. A rovarölő szerekre vagy alkoholra Ismerten túlérzékeny egyéneknek és állatoknak kerülni kell az érintkezést a készítménnyel. El kell kerülni, hogy a pipetta tartalma az ujjakkal érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, kezet kell mosni szappannal és vízzel. Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni. A készítmény használata után kezet kell mosni. Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket sem szabad engedni játszani velük. Ennél fogva ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste végezni, és nem szabad hagyni, hogy a kezelt állatok a gazdájukkal főként gyermekekkel együtt aludjanak. A készítmény alkalmazása során nem szabad dohányozni, enni vagy inni.

Vemhesség és laktáció:

Macskák esetében: A vemhesség ideje alatt alkalmazható. Fontos, hogy olyan helyre jusson a készítmény, ahonnan az állat nem tudja lenyalnl, valamint figyelni kell rá, hogy az állatok egymást se nyalogassák a kezelés után. A termék potenciális toxicitását nem bizonyították 8 hetesnél fiatalabb, a kezelt anyaállattal érintkező macskakölyköknél. Ebben az esetben különösen körültekintően kell eljárni.

Vadászgörények esetében: A macskákon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén, fötotoxikus, maternotoxikus hatással. Az állatgyógyászati készítmény biztonságossága a vemhesség és a szoptatás időszakában vadászgörények esetében nem bizonyított. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:

Nem ismert.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):

Macskák esetében: A készítmény biztonságosságát a célállatfaj esetében alátámasztó, a javasolt adag ötszörösének megfelelő egyszeri dózissal 6 egymást követő hónapon át, havonta egyszer kezelt, 8 hetes vagy idősebb, kb. 1 kg súlyú macskakölykökön elvégzett vizsgálatok során nem mutattak ki nemkívánatos hatásokat. A kezelés után viszketés jelentkezhet. A készítmény túladagolása ragacsos külleművé teszi a szőrzetet az alkalmazás helyén. Mindazonáltal, ha ez előfordul, az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik.

Vadászgörények esetében: Hat hónapos vagy idősebb, kéthetenként egyszer, négy alkalommal, a javasolt dózis ötszörösének megfelelő adaggal kezelt vadászgörények esetében egyes állatoknál testsúlycsökkenést figyeltek meg.

Inkompatibilitások:

Nem ismert.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK
Feladó: Magdolna
 
2023.04.07. 10:07
Igen jó termék
Feladó: Alexandra
Értékelés:
2022.05.05. 13:52
1hete van tesztelés alatt, azóta nem találtam kullancsot a cicánkban.
Feladó: Andrea
 
2021.12.10. 09:10
4
Feladó: Anna Angelika
Értékelés:
2020.01.27. 08:02
a cicámnak kihullott a szőre a csepegtetés helyén, valamint a bolhák is megjelentek rajta, mikor más szert használtam ilyen probléma nem volt. nem ajánlom senkinek se.